Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Arbospecialist / Adviseur Vitaliteit & Gezondheid

Plaatsingsdatum 15-09-2017 Functiecategorie Personeel & Organisatie / HRM
Standplaats Veendam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband -
Uren 0 - 20 Salaris -
De HR-afdeling van Avebe heeft een openstaande vacature voor een nieuwe collega die Vitaliteit & Gezondheid op de kaart gaat zetten! We komen graag in contact met een innovatieve en ondernemende Arbospecialist.

Avebe is een internationale coöperatie gericht op zetmeelaardappelen en speelt wereldwijd een hoofdrol in de vermarkting, ontwikkeling en productie van aardappelzetmeel- en aardappeleiwit.
Avebe haalt alles eruit wat er in zit; op het gebied van aardappelzetmeel is het bedrijf absolute marktleider. De positie van Avebe in hoogwaardige aardappeleiwitten wordt op dit moment verder uitgebouwd. Avebe heeft zich tot doel gesteld om op een duurzame wijze te werken aan een voortdurende verbetering van het rendement voor haar leden.

De kracht van Avebe ligt in het vermogen de diversiteit van de aardappel te vertalen naar onderscheidend vermogen voor haar klanten, die wereldwijd gevestigd zijn. De strategie van Avebe richt zich op een viertal belangrijke pijlers: Marktgerichtheid, Duurzaamheid, Innovatie en Kostleiderschap. Kernwaarden van Avebe zijn: respect, nemen van verantwoordelijkheid en voortdurend openstaan voor ontwikkeling.


Functie

De adviseur Vitaliteit & Gezondheid (V&G) valt onder de HR-afdeling. In samenwerking met onder andere de HR-adviseurs ben je verantwoordelijk voor de vitaliteit, gezondheid en duurzame inzetbaarheid van de medewerkers van Avebe. Daarnaast vervul je een centrale rol als preventiemedewerker.

Als Adviseur V&G ben je verantwoordelijk voor het adviseren van teams, teamcoaches, management over vitaliteit, gezondheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Als Specialist ben je de autoriteit op het gebied van vitaliteit-, gezondheid- en inzetbaarheidsmanagement die in staat is een integrale en programmatische aanpak van V&G te ontwikkelen.

Je signaleert trends en ontwikkelingen op het vakgebied V&G alsmede op het gebied van veiligheid, Arbo, milieu en het welzijn van medewerkers. In de adviezen die je geeft ga je uit van een positieve benadering van gezondheid. Hierbij denk je in mogelijkheden, niet zozeer in beperkingen. Je bent projectleider van/draagt bij aan projecten op het gebied van Arbo (waaronder RI&E), verzuim en duurzame inzetbaarheid van medewerkers en weet verbindingen te leggen met lopende initiatieven binnen de organisatie. Op voornoemde gebieden ontwikkel en implementeer je initiatieven, projecten alsook beleid en werk je mee aan een resultaatgerichte ondersteuning op het expertisegebied V&G. Aanvullend doe je voorstellen aan het MT en de OR omtrent de samenwerking met de arbodienstverlener en weet je een interventienetwerk op te bouwen om het verzuim te verlagen. Daarnaast lever je informatie en kerngegevens aan voor (management)rapportages, je interpreteert deze, maakt analyses en verstrekt passende adviezen. En minstens zo belangrijk, je kunt trends en ambities op het gebied van V&G vertalen naar de organisatie. Hierin is de transitie naar zelfverantwoordelijkheid leidend én ontwikkel je een duidelijke visie en beleid.

Aanbod

- Avebe biedt een concurrerend primair en secudair arbeidsvoorwaardenpakket, heeft een eigen CAO en een goede pensioenregeling;
- Een uitdagende baan in een dynamische omgeving met interessante doorgroeimogelijkheden, volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het volgen van vakgerichte opleidingen;
- Er is een goede verhuis- en verblijfskostenregeling voor kandidaten van buiten de regio Noord-Nederland.

Kandidaat

- Minimaal een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van Arbo en/of Verzuim met daarbij een aanvullende Post HBO-opleiding of
ruime ervaring (enkele jaren)
- Kennis van trends en ontwikkelingen op het gebied van inzetbaarheid, actuele wet- en regelgeving, ZW en WGA
- Kan de wijzigingen in de Arbowetgeving met ingang van 01-07-2017 vorm en inhoud geven
- Innovatieve, ondernemende adviseur die sociaal sensitief is en initiatieven neemt. Een adviseur die zelfstandig aan de slag gaat, de verbinding met de organisatie behoudt en een duidelijk doel nastreeft
- Overtuigende en vakinhoudelijk sterke visie op V&G, waarbij je anderen meeneemt in de vertaling van deze visie, trends en ambities naar concrete acties voor Avebe.

De werving- en selectieprocedure van deze vacature loopt via YER. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met consultants Natasja Turksma of Leo de Bruin, via telefoonnummer

+31 (0)621134651 of +31 (0)6 11495797.Klik hier om te solliciteren.

Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Personeel & Organisatie / HRM
Branch(es) Voedingsmiddelenindustrie
Provincie(s) Groningen
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon HR Servicecenter

Vestigingsplaats

Solliciteer