Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Stageplek HBO Technische bedrijfskunde, Waarde Stroom Analist

Plaatsingsdatum 23-02-2017 Functiecategorie Projectmanagement
Standplaats Veendam Niveau Stagiair/ Student
Opleidingsniveau HBO Dienstverband -
Uren 36 - 40 Salaris -

AVEBE speelt internationaal een hoofdrol in de marketing, toepassing en productie van aardappelzetmeel en zetmeelspecialiteiten. Op het gebied van aardappelzetmeel is AVEBE absolute marktleider. Daarnaast speelt AVEBE een belangrijke rol in de productie en toepassing van overige producten uit aardappelen.
De kracht van AVEBE ligt in het vermogen om zich in te leven in de processen en behoeften van haar klanten. Haar klanten bevinden zich over de gehele wereld. De strategie van AVEBE richt zich op een viertal belangrijke pijlers: Marktgerichtheid, Duurzaamheid, Innovatie en Kostenbeheersing. Onze kernwaarden daarbij zijn: Respect, Verantwoordelijkheid nemen en Ontwikkelen. AVEBE zoekt medewerkers die zich herkennen in de kernwaarden en met passie en energie willen bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen.

 Avebe heeft een Stageplek voor student HBO Technische bedrijfskunde, Waarde Stroom Analist

Standplaats: Veendam (Bereidheid tot bezoeken Nederlandse locaties)
Periode: Er is een leerplaats beschikbaar vanaf 01-04-2017 voor de duur van 4-6 maanden.Afdeling

De afdeling Strategisch Programma Management (SPM) bestaat uit een aantal Project Improve Managers. De afdeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van strategische programma’s voor alle onderdelen van Avebe en kunnen zowel Lean Six Sigma (LSS) als niet LSS- projecten zijn. De centrale SPM organisatie werkt nauw samen met de improve-afdelingen op de locaties.

Opdracht

Binnen de Strategy van Avebe is kostenleiderschap één van de hoofdthema’s. De kosten die gemaakt moeten worden m.b.t Non First Time Right (NFTR) spelen hierin een belangrijke rol.

In het kader van NFTR programma zijn wij op zoek naar een afstudeerder HBO Technische bedrijfskunde met affiniteit voor software applicaties die in het totale Supply Chain Proces de NFTR waarde stromen inzichtelijk gaat maken. Value Stream Mapping (VSM) en opsplitsing aanbrengen; Avebe, Productie locaties en Productie lijnen. De benodigde data wordt nu opgeslagen in Excel en SAP van waaruit handmatig overzichten worden gegenereerd. De opdracht is om data zichtbaar te maken m.b.v een geïntegreerd onderhoudsvriendelijk meetsysteem zodat er informatie uit kan worden gedestilleerd die gebruikt kan worden als input voor verbeterprojecten.

Kerntakenresultaatgebieden

 • Verwerken van Operations en Supply Chain data uit Excel en SAP naar een onderhoudsvriendelijk meetsysteem waarbij inzicht wordt verkregen in de NFTR waarde stromen.
 • Waarde stromen in kaart brengen (VSM).
 • Meetsysteem integreren in bestaande platvormen.
 • Testomgeving bouwen in Excel en gebruikershandleiding maken van het meetsysteem.
 • Het schrijven van een Functionele omschrijving voor een evt MES-Tool.

Opleidingsniveau en ervaring

- 3e of 4e jaars student HBO Technische bedrijfskunde met affiniteit voor software applicaties & Lean.

Competenties

 • Samenwerken
 • Communicatief vaardig
 • Luisteren
 • Helicopterview
 • Aanpassingsvermogen
 • Nauwkeurig
 • Procesmatig kunnen denken
 • Goede kennis van de Engelse taal, Duits is een pre

Voor informatie

Voor verdere inlichtingen over de stageplaats kun je contact opnemen met de Project Improve Managers, Peter Radix 0627035199 of Hans Roeters 0629595359.

Graag zien we je sollicitatie voor 14 juli 2017 tegemoet.

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Projectmanagement
Branch(es) Voedingsmiddelenindustrie
Provincie(s) Groningen
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Monique Steen

Vestigingsplaats

Solliciteer